кадър 7/8 тв Редактор: Сделката на ЧЕЗ за продажба на ТЕЦ-Варна е

...
кадър 7/8 тв Редактор: Сделката на ЧЕЗ за продажба на ТЕЦ-Варна е
Коментари Харесай

Чешкият сенатор Вагенкнехт: ЧЕЗ е подарила ТЕЦ-Варна, сделката е само за пристанището и имота

кадър 7/8 тв 

Редактор: 

Сделката на ЧЕЗ за продажба на ТЕЦ-Варна е на стойност 48 млн. евро. В нея обаче не се приказва въобще за електроцентралата, а за парцелите и пристанището ѝ. Тяхната оценка е обаче 52 млн. евро. Така се получава, че ЧЕЗ, която е държавна компания, инкасира 4 млн. евро загуба и на процедура подарява Топлоелектрическа централа – Варна на купувача ѝ. Това изясни в студиото на 7/8 тв санаторът от Чешката пиратска партия Лукаш Вагенкнехт.  Той е подал сигнал за договорката както до чешката, по този начин и до българската прокуратура преди две години.

Чешкият сенатор акцентира, че съгласно него следствието ще потвърди, че става въпрос за корупция. Той сподели също, че закононарушенията от чешка страна би трябвало да се проверяват там. „ Средствата би трябвало да бъдат възобновени, това е еднинственият излаз ”, безапелационен беше Лукаш Вагенкнехт от пиратската партия, която сега е трета политическа мощ в Чехия.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР